CURSUSSEN FRANS BELGIE

GETUIGENISSEN - VERKLARINGEN VAN DE DEELNEMERS  1. Verklaringen over onze spoedcursussen Frans

 

 

Oude Verklaringen

 

Bij deze wil ik het volledig team nogmaals van harte bedanken voor de manier waarop mijn opleiding is verlopen.

Alles was tot in de puntjes verzorgt, van het begin tot het einde. De proffesionele manier waarop de lessen werden aangepakt hebben me heel goed geholpen om mijn frans te verbeteren.

Ik hoop dat ik in de toekomst nog wat tijd kan vinden om mijn niveau nog wat te verhogen bij jullie. Bedankt en hopelijk tot ziens.

Verbeke Roel
Fleet and Technical Manager
BM-VERHUUR,
The Cat Rental Store


 

Ik zou graag willen zeggen dat deze cursus mij erg goed bevallen is. Ik heb in 1 week meer Frans geleerd dan gedurende 3 jaar op de middelbare school. Ik vond Frans een verschrikkelijk vak op school en was destijds dan ook erg blij dat ik andere vakken dan Frans kon kiezen. Deze 'afkeer' van Frans is mij jaren bijgebleven, eigenlijk tot vorige week.

 
De lesmethode die Dialogue hanteert is zo ongeveer het tegengestelde van de methoden die op scholen in Nederland worden gebruikt. Van het 'stampen' van woordjes en een overdaad aan grammatica wordt niemand blij, maar daartegen van het verplicht spreken in het Frans, ondersteund door een toegespitste hoeveelheid grammatica, heb ik zeer veel geleerd. De individuele lessen stimuleren het spreken in het Frans enorm en dat resulteert weer in veel minder remmingen om ook in het openbaar Frans te spreken.
Dat, gecombineerd met de professionaliteit van de leerkrachten, de aangename sfeer en de gastvrijheid bij Dialogue hebben ertoe geleid dat ik het weer leuk vind om (te proberen) in het Frans te praten. En dat gaat dan ook steeds beter.
 
Ik hoop dat mijn commentaar ertoe zal leiden dat meer mensen zich zullen aanmelden voor jullie uitstekende cursus.
 
Met vriendelijke groeten,

Maarten van Oort
BTC Technology Centre
Netherlands
T: +31765938016
M: +31653256485
btcam@concepts.nl

(top)Beste allen,
 
Bedankt voor de intensieve taalcursus Frans.

Deze training leerde me vooral waar mijn tekortkomingen liggen in het Frans (begrijpen, reproduceren en de taalnuances in expressies).

Met behulp van de herhaling tijdens de individuele lessen en de 'op maat'-cassettes ben ik ervan overtuigd dat ik binnen de kortste keren nog verdere vooruitgang zal boeken.

Ik zal zeker collega's en/of vrienden aansporen om ook deze lessen te volgen!

Veel succes verder en nogmaals bedankt.
 
Joffrey Willem,
Real Software Retail Divisie
 
PS1: doe de groeten aan alle trainers aub !!!!
PS2: nogmaals proficiat een uw vrouw voor het zeer lekkere eten en de goede zorgen.

 

(top)


 

Ik vond de week die ik bij jullie heb doorgebracht echt hartstikke leuk en leerzaam. Voor mij was het al de vierde keer dat ik naar een intensieve taaltraining ging, maar bij jullie was het gewoon het allerleukste.

De lessen waren zo goed op mij afgestemd, alles was toegespitst op mijn -niet allerdaags- vakgebied. Er waren videobanden verzameld speciaal met onderwerpen die ik belangrijk vond, de leraressen waren erg goed, en het eten......was gewoon té lekker.

Ik heb echt genoten! En mijn frans werd steeds beter, aan het eind van de week had ik ook veel meer zelfvertrouwen met spreken. Van 08.10 tot 22.30 was ik bij jullie bezig met de franse taal. Nu ben ik begonnen met de lerarenopleiding frans, in deeltijd. (...)

Miriam Langelaan

 

(top)


 

Ik wil u nogmaals bedanken voor de zeer positieve intensieve training frans die ik heb kunnen volgen bij u te Spa.
De ontvangst en het verblijf was zeer aangenaam.
Het systeem die gebruikt wordt voor de training zelf is zeer goed alsook uw medewerkers die zeer gemotiveerd zijn.
Ik had reeds verschillende trainingen gevolgd maar heb echt veel progressie gemaakt vorig week bij Dialogue.


Peter Lechat, Rental Store Manager,
Plechat@treco.be

(top)


 

Een methode die dankzij een stevige basis van het 'schoolfrans' samen met de 'oefenstof' van het werk mij binnen een week in staat heeft gesteld met mijn Luikse gesprekspartners rechtstreeks en succesvol te communiceren.

A.B.M. Verzijlbergh,
Directeur Woningstichting Sint Servatius Maastricht

(top)


 

De week bij u doorgebracht in DialoguE was een ervaring van uitzonderlijk gehalte. Het professionalisme waarmee de Franse taal bijgebracht wordt, en de onderdompeling in alle facetten van het dagelijks leven is een verrijking van de taalkennis zonder weerga en bijzonder efficiënt.

Nogmaals mijn gemeende dank voor hetgeen gepresteerd werd.

Jean-Pierre Bohez, BOHES bvba, Best Of Home Entertainment Systems

(top)


 

Mijn keuze was twee weken intensieve taalcursus Frans. Bij DialoguE is er een goede en efficiënte methode om in de Franse taal te communiceren. Men bereikt op korte termijn goede resultaten.

Ria Van Deyck, Vadera, Aartselaar

(top)


 

Een voortreffelijke cursus!

Laurens Meijers, Oud-directeur, Gemeentelijke Sociale Dienst, Amersfoort

(top)


Ik denk nog regelmatig met genoegen terug aan de beide cursusweken die ik in 1992 en 1993 doorbracht bij DialoguE. In mijn contacten met franstalige bedrijven trek ik regelmatig profijt van de intensieve en effectieve onderdompeling in de franse taal tijdens die genoemde twee weken. Wat me bijzonder aanspreekt, ook als ik terugkijk, is de strikt individuele aanpak die inspeelt op de mogelijkheden en behoeften van de betreffende client. Door de inbedding van de lessen in het normale leven van alledag van een franstalige familie ontstaat naast kennis van het vakjargon ook de mogelijkheid om ‘over koetjes en kalfjes’ te leren praten, maar dan in het Frans !
Tot slot wil ik niet onvermeld laten de goede en gezellige gezamenijjke maaltijden en de vakkundige wijnkeuze.
Samenvattend ben ik ervan overtuigd dat DialoguE een uitstekend produkt biedt tegen een zeer concurrerende prjjs.

Ir. D.J. Venderbos, President, DSM Fine Chemicals

(top)Door het individuele karakter van de kursus was het mogelijk de onderwerpen zodaning te kiezen, dat deze optimaal passen bij mijn persoonlijke werksituaties waarvoor franse taal gebruikt wordt. Ook de specifieke aspecten van de taal die gewenst waren, kregen tijdens de lessen voldoende aandacht. Metname de spreekvaardigheid en het volgen van discussies waren een van de belangrijkste punten waarin ik vooruitgang wilde boeken. De terughoudendheid om zelf te converseren in het Frans werd snel weggenomen zodat aI spoedig gesprekken en discussies in het Frans mogelijk waren.
Door het intensieve karakter van deze kursus is het mogelijke gebleken op korte terrnijn een gedegen voomitgang te boeken.
Reeds eerder had ik een poging ondernomen om de kennis van de franse taal te bevorderen, door deelname aan een kursus die gedurende twee uur per week voor het personeel wordt gegeven. Door de vele interrupts, die vaak een hogere prioriteit hebben, was het niet mogelijk deze cursus met enige continuiteit te volgen. Twee weken intensief kursus heeft als voordeel dat men zich volledig kan concentreren, en het maximale opname vermogen volledig benut kan worden.
Het instituut DialoguE is een kleine onderneming die slechts een beperkt aantal studenten gelijktijdig kan huisvesten. Hierdoor wordt de indivuduele aandacht voor de studenten gewaarborgd. Ook de prettige en vooral de rustige omgeving, de aangename huiselijke sfeer en de excellente keuken in Villa Sylvania maken het verblijf tot een waar genoegen.
Ik kan het instituut DialoguE eenieder aanbevelen die weining tijd heeft en deze optimaal wil benutten voor het behalen van een maximaal resultaat.

Raymond Hermens, Philips Car Systems

(top)Na deze week ben ik ervan overtuigd dat het unieke persoonlijke systeem zoals dat bij Dialogue in de praktijk gebracht wordt, buitengewoon effectief is. Daardoor wordt ook bereikt dat de geïnvesteerde tijd een maximaal rendement oplevert. Eigenlijk is het toch zo dat ieder uur dat groepsgewijze aan een taal gewerkt wordt, voor het merendeel van de deelnemers een verminderde activiteit (en dus rninder rendement) betekent. Dat is precies wat bij Dialogue vermeden wordt ! Voeg daarbij de mogelijkheid - of liever de noodzakelijkheid ~ zelf onderwerpen aan te geven waarmee gewerkt wordt, en er ontstaat een optimale gelegenheid op persoonlUke wijze vorderingen te maken. Terecht wordt daarbij ook de nadruk gelegd op luister- en spreekvaardigheid van het dagelijkse Frans.

Direct al tijdens de eerste weken van mijn verblijf in Grenoble heb ik tot mijn plezier ervaren dat het geleerde inderdaad nauw aansluit bij de dagelijkse praktijk. De hele sfeer en verzorging in Villa Sylvania, gedragen door alle betrokkenen, sluit nauw aan bij de methode en draagt zo bij tot het gewenste resultaat. In de filosofie van Dialogue is dat eigenlijk vanzelfsprekend, maar daarom niet minder belangrijk.

Ik beveel Dialogue dan ook van harte aan bij een ieder gedurende een korte intensieve periode zijn Frans op een optimale manier wil verbeteren.

Prof.dr. Wim H. de Jeu, Open universiteit , Heerlen.

(top)De vorige week heb ik als zeer bijzonder ervaren. Met gemengde gevoelens ging ik op weg naar een week lang intensief cursus lopen in mijn favoriete taal, het Frans. Maar jullie hebben zorggedragen voor een uitstekende opvang, waarbij je je onmiddellijk op je gemak voelde.

De opzet van de cursus en het gezamenlijk doorbrengen van de schaarse vrjje ti]jd, bracht je ertoe in het Frans te denken en te dromen. Het is gebleken dat je op zo’n wijze snel vooruitgang boekt. Zoals ik al mondeling gemeld heb, zal ik zeker nog een keer - op niet al te lange termijn - een vervolg cursus lopen.

C.J. Leussink, van de weijer & leussink notarissen

(top)De gehele sfeer en de permanente aandacht voor datgene waar ik hier voor was, het kennismaken met en het leren van de Franse taal, heb ik als heel plezierig ervaren.

Hans de Vos, Account Manager, Van der Meulen-Halleum B.V.

(top)


 

Talenkennis is een belangrijk punt voor onze firma.

De Franse taal is onontbeerlijk in commerciële funkties in België. Voor het aanleren of het verbeteren van deze Franse taal is het belangrijk goede systemen te vinden die zowel onze medewerkers als onze firma ten goede komen.

Het systeem DialoguE heeft ons geleerd dat onze medewerkers op een gemotiveerde, beroepaangepaste wijze hun Frans taal hehben geperfectionneerd.

Wij zullen niet nalaten deze positieve resultaten ten gepaste tijden mee te delen aan collega’s en vrienden bedrijven.

Hugo Moeremans, Manager, VIBA N.V.

(top)


 

Hoewel men zich tegenwoordig op veel plaatsen met Engels kan redden, draagt wat meer dan schoolvaardigheid in het Frans grotelijks bij tot de vakantievreugde.
Een korte cursus met volledige ‘onderdompeling’ helpt enorm. Informatie over zulke cursussen in Frankrijk is beschikbaar bij Tricolore, Den Haag. Tel. 070 3836666. Persoonlijk heb ik uitstekende ervaring met Institut Dialogue, 55 Route du Tonnelet in Spa, België. Tel. 0032 87793010.

J.W.G van Rosmalen, Plezierige Pleisterplaatsen (Tussen de Benelux en de Côte d’ Azur).

(top)Dialogue Spoedcursussen voor Jongeren (18 - 22)

 

"Hier een kort berichtje van Annelies Valkiers. Wou jullie even meedelen dat ik geslaagd ben voor mijn examen Frans en dat dat dankzij jullie is!
Een week verblijven in Dialogue heeft mij een heel jaar bespaard.

Nog veel succes in alles wat jullie doen en veel groetjes aan de proffen!!"

Annelies Valkiers

(top)


 

Deze week bij Dialogue was echt heel tof. Het verblijf bij het echtpaar Marche was heeel gezellig en de tijd vloog voorbij met hun kinderen , de leraren en de medestudenten.
Ik heb veel gepraat met de leraren over onderwerpen die in het Nederlands zelfs moeilijk zijn, dus ik kan nou meer Frans dan alleen een kopje koffie bestellen.
Al met al was dit een top week en ik kom heel graag nog eens terug.
De gehele sfeer en de permanente aandacht voor datgene waar ik hier voor was, het kennismaken met en het leren van de Franse taal, heb ik als heel plezierig ervaren.

Lenka Pluhar

(top) 
 website créé par dyzyx.com